Voeding

Geen tijd om te koken

Boodschappen doen kost meer tijd dan bestellen en koken kost meer tijd dan opwarmen!

Iedereen weet dat het beter is om iets gezond te bereiden in plaats van een pizza van Thuisbezorgd. En het maken van een vers gerecht is ook gezonder dan een kant-en-klare maaltijd. Maar ja… geen tijd! Iedereen weet immers ook dat het meer tijd kost om gezond te koken en we moesten ook nog sporten weet je nog?

Toch liggen er hier oplossingen en kansen voor jou om het voor elkaar te krijgen!

1.Boodschappen thuis laten bezorgen

Steeds meer supermarkten zijn hiermee aan het experimenteren. Als je twee weken bijhoudt welke boodschappen je echt nodig hebt kun je er vrijwel van uit gaan dat je die vervolgens weer gaat kopen. Deze zou je dan eenvoudig online kunnen bestellen.

2. Zorg ervoor dat je de juiste producten in huis hebt

Thuisbezorgd.nl is in sommige gevallen ideaal. Makkelijk, lekker, geen omkijken naar en het kost geen moeite. Een belangrijke reden om iets te bestellen is vaak ook omdat de koelkast leeg is en er niets is om klaar te maken. Je had al geen zin om te koken maar om nu ook nog naar de supermarkt te moeten is echt de druppel! Zorg dus voor een goede voorbereiding, dat scheelt je vaak al veel tijd.

3. Snelle & Slimme maaltijden

Sommige gerechten vragen meerdere uren voorbereiding, kennis van zaken en geduld. Dit is leuk voor als je een keer de hele dag hebt om voor vrienden of familie je kookkunsten te laten zien maar niet voor als je weinig tijd hebt.

4. Koken voor 2 dagen

Als je een gerecht maakt voor 2 dagen hoef je maar 1 keer te koken. Simpel! Om toch variaties aan te brengen kun je eenvoudig een ander bijgerecht maken dat niet zoveel tijd kost. Een ander sausje maakt al een wereld van verschil.

5. Gezonde gerechten thuis laten bezorgen

Het voordeel van thuisbezorgen maar dan toch gezond. Er zijn steeds meer initiatieven die dit aanbieden. In Alphen aan den Rijn is YourMeal.Today hier bijvoorbeeld druk mee bezig. Gezonde maaltijden van verse ingrediënten thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt. In elke stad is hier tegenwoordig wel iets voor te vinden. Ideaal voor een drukke dag!

About the author

Related Posts