Voeding

Beginnen met gezond eten

Bij een gezond leven hoort ook gezond eten. Sterker nog, gezond eten is misschien wel het belangrijkste. Je bent immers wat je eet. Hieronder een paar tips om te beginnen met gezond eten.

  1. Lees je in, maar lees je niet gek

Als je gezonder wilt gaan eten zal je allereerst moeten weten wat gezond is en wat niet. Hier kun je een boek over schrijven (en dat wordt ook dagelijks gedaan). We raden je aan om een keuze te maken in het grote aantal boeken en jezelf niet helemaal gek te laten maken door de vele guru’s die Nederland rijk is.

  1. Weet wat je eet

Om gezonder te gaan eten is het ook belangrijk om inzichtelijk moeten hebben wat je nu allemaal eet. Noteer voor 2 weken wat je allemaal eet en je hebt een goed beeld. Vervolgens kun je dan gaan kijken waar verbeterpunten zijn.

  1. Gezond eten begint in de supermarkt

Als je bijhoudt wat je allemaal eet kun je ook bijhouden wat je allemaal in de supermarkt koopt. Als je geen ongezond eten te koopt kun je het in ieder geval thuis niet opeten. Zorg voor een koelkast met gezonde alternatieven en je ben al halverwege

  1. Weet wanneer je eet

Weten wanneer je eet is ook erg handig om gezonder te eten. Veel mensen denken dat ze 3 keer per dag eten en als ze het bewust bij gaan houden komen ze erachter dat ze eigenlijk de hele dag wel iets aan het eten zijn. Een koekje bij de koffie, een extra banaan, chips tijdens de film, een dropje in de auto etc. etc. Uiteindelijk kan het zijn dat je buiten de maaltijden om nog meer eet dan tijdens het ontbijt, lunch en avondeten.

About the author

Related Posts

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.