Onderhoud

Ritme houden ondanks blessure

Sporten met een blessure is niet verstandig. Een belangrijk element van herstel is rust houden. Los van dat je niet kunt sporten kan een blessure ook ervoor zorgen dat je het ritme van sporten kwijtraakt.

De gewoonte om te sporten is belangrijk en als je die niet hebt is het moeilijk om weer te starten. Een blessure kan ervoor zorgen dat je een paar weken uit de roulatie bent waardoor je de gewoonte kunt verliezen.

Een perfecte manier om je gewoonte te behouden is om direct een alternatief te bedenken voor op hetzelfde moment. Om een voorbeeld te geven:

Stel je doet aan hardlopen. Maandag om 20:00 uur, donderdag rond 13:00 uur en zaterdagochtend. Je doet er dan goed aan om deze tijdstippen te vervangen i.p.v. enkel weg te strepen.

Als eerste zou je kunnen kijken naar welke sporten je nog wel kunt doen. Sport met sport vervangen is natuurlijk het beste, mits het verantwoord is natuurlijk. Rust is rust maar er zijn blessures waarbij het niet erg is om een ander deel van je lichaam te trainen.

Onze tip: Probeer het ritme van sporten vol te houden tijdens je blessure middels een alternatief.

About the author

Related Posts