Geest

Geen tijd voor ontspanning

The time to relax is when you have no time for it – Sydney J. Harry

Er zit veel waarheid in deze quote van Sydney J. Harry en hij betekent zoiets als, ‘Het beste moment om te ontspannen is als je er geen tijd voor hebt’. De oplossing: Maak tijd voor ontspanning!

Geen tijd voor ontspanning

Het lijkt op een contradictie en dat is ook precies het punt. Op het moment dat je zo druk bent met van alles dat je geen tijd meer hebt voor jezelf, geen tijd voor ontspanning, loop je het risico om gestresst te raken. Ontspanning is belangrijk voor je gezondheid en een gebrek hier aan kan zorgen voor diverse kwalen, zowel geestelijk als lichamelijk.

Ontspanning hoeft niet per se te betekenen dat je moet gaan mediteren. Ontspannen kan voor iedereen iets anders zijn. Sommige mensen ontspannen volledig door te gamen (hoe intens dit ook kan zijn). Ook hardlopen wordt als een ideale manier gezien om te ontspannen.

Wat wel aan te raden is, is om af en toe een moment van rust te nemen om te ontsnappen uit de hectiek. En ja, zoals de quote leest… het beste moment om voor ontspanning is als je er geen tijd voor hebt. Voel je je dus gestrest. Maak eens een korte wandeling in de natuur. Ook dit kan een verassend ontspannend effect met zich meebrengen.

 

About the author

Related Posts

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.