Beweging

De ultieme Yoga mat

De ultieme yoga mat.

Als je kennis hebt gemaakt met yoga en je enthousiasme is gegroeid dan sta je wellicht voor de keuze om een eigen ultieme yoga mat aan te schaffen. Nu zijn er vele soorten en merken op de markt en het prijsverschil is enorm.

Hieronder gaan wij uitleggen waarom de matten van Manduka en Liforme wellicht een goede keuze zijn in de zoektocht naar de ultieme yoga mat die garant staan voor duurzaamheid en kwaliteit. Kwaliteit heeft zijn prijs maar is die prijs wel echt zo hoog in vergelijking tot de goedkopere matten die in de markt verkrijgbaar zijn. De matten van Manduka en liforme zijn kwalitatief zo goed dat je kan spreken van de ultieme yoga mat.

de ultieme yoga matten

Waarom een eigen yoga mat?

Een goede yoga mat moet voldoen aan een aantal eisen. Ze moeten een goede grip hebben. Ze moeten niet te dik maar ook niet te dun zijn. Je wilt niet na een paar maanden al weer en nieuwe kopen omdat ze kapot gaan. En misschien wel de belangrijkste eigenschap is dat ze veilig moeten zien. Je wil natuurlijk niet uitglijden en jezelf blesseren. Goedkoop kan dus in veel gevallen duurkoop zijn en zal er op termijn toe leiden dat je misschien wel meer geld hebt uitgegeven aan meerdere goedkopere matten.

De voordelen van een eigen yoga mat.

Als je dagelijks of meerdere keren per week aan yoga doet is het belangrijk dat je een comfortabele ondergrond hebt. Een eigen yoga mat heeft ook als voordeel dat je hem altijd bij de hand hebt. Je kan dus zowel thuis als op de yogaschool trainen op je eigen vertrouwde ondergrond. Het is hygiënisch en ze zijn goed bestand tegen yoga mat cleaners. Tevens garandeert een goede yoga mat een goede grip die je uit zal dagen om nieuwe oefeningen uit te proberen.

Wat zijn de voordelen van de ultieme yoga mat.

De yoga matten van Manduka en liforme worden ook wel de bmw’s onder de yoga matten genoemd. Ze zijn duurzaam en verkrijgbaar in verschillende diktes. Zeker als je bijvoorbeeld zwakke knieën en/of ledematen hebt dan is dit comfort een must om op een prettige manier yoga te beoefenen. De duurzaamheid zit hem ook in de gebruikte materialen. Er komen nl geen schadelijke stoffen vrij en ook wordt er geen PVC gebruikt. Voor de bewuste yoga beoefenaar kan dit dus zeker een belangrijke eigenschap zijn.ultieme yoga matten
In eerste instantie kunnen de matten glad zijn maar na enkele keren gebruiken zal dit verdwijnen en zal je merken dat ook tijdens het transpireren de grip behouden blijft. Hoe vaker je de mat gebruikt hoe beter deze zal bevallen. De matten beschikken namelijk over een beschermende coating die vervaagd door hem meer te gebruiken. Zal je bij goedkopere merken ervaren dat de matten gaan slijten en er korreltjes en stukjes vanaf komen.

De ultieme matten van Manduka en Liforme garanderen een kwaliteit die jou veel yoga plezier zal geven. Ook kan de ultieme mat goed uit de voeten op verschillende ondergronden. Of het nu laminaat, vinyl of tapijt is. De matten doen het goed op elke ondergrond. Geen enkel ander goedkoop merk geeft garantie. Garantie die Manduka en Lifeforme wel afgeven wat garant staat voor veel yogaplezier. Ook zijn de matten verkrijgbaar in verschillende kleuren ontwerpen wat ook gewoon lekker cool kan zijn.

Conclusie,

Wil jij een mat die duurzaam is en kwalitatief hoogwaardig? Schrik dan niet van de prijzen die deze twee merken hanteren. Ze zijn het waard. Duur hoeft niet altijd goed te zijn maar dat gaat in dit geval niet op. Goedkoop kan ook duurkoop zijn en bij de goedkopere matten zal je hier zeker tegenaan lopen. Als gezond en veilig sporten voor jou belangrijk is dan is het zeker het overwegen waard om op zoek te gaan naar de ultieme yoga mat. Succes.

Wil je meer lezen over gezonheid en yoga in jouw woonplaats check dan ook onze facebook pagina.

About the author

Related Posts

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.