Beweging

Beginnen met Sporten

Beginnen met sporten

Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Als je al veel sport dan gaat het waarschijnlijk van zelf en is het onderdeel van je dagelijkse / wekelijkse agenda.

Als je nog niet sport en wilt beginnen met sporten kunnen onderstaande punten je mogelijk helpen:

  1. Doe de sport die je leuk vind

Als je wilt beginnen met sporten doe je er goed aan om iets te nemen wat je leuk vind. Dan heb je een extra motivatie voor als je een keer wat drukker bent of weinig zin hebt.

Weet je nog niet wat je leuk vindt? Dat is perfect!! In dat geval weet je waarschijnlijk ook nog niet wat je niet leuk vindt. Je kunt dat alles lekker uitproberen. Elke maand een andere sport is een geweldige manier om te sporten en je horizon te verbreden

  1. Maak tijd en plan ruim in

Als je begint met sporten zal je goed moeten kijken wanner je dit wilt doen. Wanneer heb je tijd (of kun je tijd maken) en hoeveel tijd kost het om jouw sport uit te oefenen.

Als je met een nieuwe sport begint raden wij aan dat je bij aanvang extra tijd inplant. Je hebt nog geen vaste patronen waardoor alles vaak wat langer duurt. Op termijn zal alles steeds soepeler gaan en kost het ook minder tijd.

  1. Begin laagdrempelig

Een sport waarvoor je eerst een uur moet rijden, speciale kleding nodig hebt (schermen bijvoorbeeld) en per keer veel kosten maakt is mogelijk niet ideaal om mee te starten. Laagdrempeligheid is belangrijk als je begint met sporten. Maak het zo makkelijk mogelijk om te beginnen.

  1. Sport met een partner

Beginnen met sporten wordt eenvoudiger als je met iemand mee gaat die meer ervaring heeft. Door je hieraan op te trekken kan het makkelijker zijn om een sport onder de knie te krijgen. Ook kan het goed zijn voor de discipline omdat je met iemand een afspraak maakt. De kans dat je dan afzegt is minder groot. Let er wel op… Echte discipline komt van uit je zelf. Als je wilt beginnen met sporten houd je het alleen vol met de juiste discipline.

About the author

Related Posts

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.